Sessie-2013-12-11

Uit spider
Versie door Matt.verhaegh (overleg | bijdragen) op 28 dec 2013 om 18:05
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

Op 11 december 2013 heeft SPIder de thema-avond "SPIder ontmoet Open Source" georganiseerd. Plaats was weer de High Tech Campus, Eindhoven.

Het was alweer een heel goed event, beoordeeld met een 8,4 !

De agenda en gebruikte presentaties zijn hieronder gegeven.


Demystificeren van Open Source – Luc Castermans

Samenvatting: Luc zal in deze lezing aantonen dat ook voor Open Source ontwikkelingen een proces gevolgd wordt, en dat dit net als het CMM(I) gemeten en verbeterd kan worden.

Leidraad hierbij is het boek "The Cathedral and the Bazar".

Spreker: Luc is momenteel team leider elektronica ontwikkeling voor LED verlichting bij Philips en is daarnaast zelf ook als project manager actief. In zijn carrière heeft hij ruime ervaring op gedaan met het verbeteren van software- en hardware ontwikkelprocessen aan de hand van het CMM. Midden jaren 90 is het Open Source gevoel gaan kriebelen, Luc is sinds 2000 lid van de OpenOffice.org gemeenschap geweest, momenteel van de LibreOffice gemeenschap.


Project Mangement tool LibrePlan opnemen in een softwareontwikkelproces - Jeroen Baten

In een ziekenhuis is ervaring opgedaan met LibrePlan als Project Management tool, hierna is het uitgebreid met connectors naar Jira en een tijdregistratiepakket. Alle patches zijn gedeeld met de open source gemeenschap. D.m.v. de nieuwe functionaliteit konden ontwikkelaars bijna al hun werk binnen Jira doen en werd data slechts éénmaal ingevoerd. De projectleiders kregen inzage in de voortgang van hun project en konden snel acteren op uitloop en andere uitzonderingen."

Spreker: Jeroen houdt zich sinds 1993 bezig met Linux en Open Source software. Hij heeft meer dan 8 boeken geschreven over dit onderwerp. Hij was co-initiator en voorzitter van de T-DOSE stichting, welke al meer dan 7 jaar een Open Source congres in Eindhoven organiseert.


Systemen en processen voor LibreOffice - Rob Snelders

LibreOffice is in 2010 geleden begonnen als fork van OpenOffice.org. Als lid van het kwaliteits-team van LibreOffice heeft Rob de processen en systemen verbeterd. Rob zal uitleggen welke deze systemen en processen zijn en welke valkuilen zich hebben voorgedaan?"

Spreker: Rob is Java Middleware Specialist bij Sogeti. Vanaf het begin is hij vrijwilliger bij LibreOffice. In het begin vooral als ontwikkelaar voor Impress/Draw nu lid van het kwaliteits-(QA) team. Hij onderhoudt een CR/PR tool. Verder is hij voorzitter en mede-oprichter van SOUNL, een stichting die de Ubuntu Nederland-community ondersteund.


De opgave verliep via http://twtvite.com/SpiderEventInnovatie